Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Nyaralás az ausztrál préri közepén

Északnyugat-Ausztráliában, a városokon túl található a préri, vagy ahogy a helyiek mondják: outback. A föld színe okkersárga, vörös és szürke, a nap fölperzselte. Az oázisok mentén buja a növényzet, élénkek a színek. Különleges vidék: egyszerre tikkadt szöcskenyájak és zajos trópusi madarak tanyája. Az ausztrálok, kiábrándulva a városi forgatagból, nyugalomra vágynak, egyre több luxusranch-ot építenek. Nomád életmód vagy fényűzés, tűző napfény és hőség – hasznos kiegészítő a krokodilfoggal díszített kalap. Nézzünk körül a környéken Krokodil Dundee szemével! 

australia_outback_exluzivutazas.hu.jpg

Az ausztrál préri erősen koncentrál a turizmusra: jólfelszerelt, ún. „work and play” marhafarmok adnak felejthetetlen élményt az idelátogatóknak. Ilyen farmokat találunk például El Questróban is. Izgalmas turisztikai program a marhapásztorkodás: pásztorok bőrébe bújhatunk – szó szerint –, pásztorgúnya is jár, ha jelentkezünk. Fő feladatunk egy-egy marhacsorda terelése, amit akár lóháton csinálhatunk. Turistacsalogató a madárleső túra szurdokokban, a horgászat, a kenuzás és a helikopteres kirándulás. Az estéket tábortűz mellett, édesen illatozó, őshonos gumós fákkal körbe véve tölthetjök. Megszállhatunk autentikus szállásokon – sátorban, vendégházban, erkélyes bungalóban –, vagy választhatjuk a megszokott körülményeket egy szállodában.

elquestro_australia_exkluzivutazas.hu.jpg

Érdemes szafarikirándulásokat tenni a térség nemzeti parkjaiban, hogy kedvünkre pózolhassunk krokodilokkal az ideillő, idén is divatos szafari stílusú ruhánkban, fejükön a helyi vásárban vett, obligát krokodilfogas kalappal. Ha Önt is elbűvöli a szafari hangulatú préri, ahol csupa munka és kacagás az élet, akkor forduljon utazási irodánkhoz ajánlatért!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak