Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Nyaralás Mauritiuson Flamboyant virágzáskor

Mauritius, az örökzöld édenkert az év egy bizonyos szakaszában nem csak zöld, hanem tűz piros színekben is pompázik, köszönhetően a virágzó Flamboyant-oknak. A nyaralás Mauritiuson ilyenkor még különlegesebb élményt nyújt.

A Flamboyant, vagyis a Delonix Regia tipikusan trópusi klímájú területeken élő faféle. Tűzpiros, narancssárga vagy sárga virágai vannak, amelyek az ágak végén nőnek. A virágzás csúcsán a fák szinte izzanak a tűzpiros virágok sokaságától, innen kapta a nevét is.

A Delonix Madagaszkáron endemikus faj, de sok trópusi és szubtrópusi klímájú területen megtaláljuk. Royal Poinciana néven is említik.

A Flamboyant virágzása Mauritiuson és Réunionon az új esztendő közeledtének jelképe. Novemberben és decemberben virágzik. A leglátványosabb decemberben, karácsony körül. Éppen ezért a szilveszteri dekorációk elterjedt kelléke.

mauritius-flamboyant.jpg

Mauritiuson a legtöbb Flamboyant a part mentén és a sziget északi részén lelhető fel.

Aki karácsony körül utazik Mauritiusra, az egyébként is képeslapra illő látvány mellett a Flamboyant szemkápráztató vörös virágai örökre beleégnek az emlékezetébe.

Töltsön egy felejthetetlen nyaralást Mauritiuson. Válogasson exkluzív ajánlataink közül és kérje személyre szabott ajánlatunkat. Ha az idei Flamboyant virágzást már lekéste, a sziget édenkerti szépsége és vendégszeretete minden időszakban csodás élményeket nyújt és segít kiszakadni egy időre a hétköznapokból. És a Flamboyant jövő év végén is gyönyörű virágpompával várja. 

Exkluzív utak