Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Ras Al Khaimah, Egyesült Arab Emirátusok, Dubai nyaralás helyett

Ha az Egyesült Arab Emirátusokról esik szó, mindenki Dubajra, esetleg Abu Dhabira gondol. A Dubai utazás nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően a közvetlen járatoknak Budapestről. Ha ősszel, télen csak pár napos utazásra van lehetőségünk, Az Egyesült Arab Emirátusok, az egyik legjobb választás. Rövid idő alatt elérhető repülővel, kellemes az időjárás és mindenki talál magának kikapcsolódási lehetőséget.

Ras Al Khaimah, a legészakibb Emirátus, a leghosszabb és talán legszebb tengerparti szakasszal. Mindössze 40 perces autóútra fekszik Dubaitól, így a tengerparti nyaralást összekapcsolhatjuk egy Dubai városlátogatással is.

Ellentétben a nagytestvérekkel, Ras Al Khaimah nem termel olajat, elsődleges bevételi forrása a turizmusból származik, amely csak az utóbbi pár évben indult igazán fejlődésnek. És mivel a turizmusból élnek, fontos számukra, hogy a turisták jól érezzék magukat, így meglehetősen liberálisan kezelik a muzulmán vallásból származó kötöttségeket. A szállodákban lehet alkoholt kapni, nincsenek megkövetelt öltözködési szabályok a turisták számára.

Az Emirátus fővárosa, Ras Al Khaimah városa rohamosan fejlődik, új építésű luxus szállodákkal teli tengerpartja és elegáns lakónegyedei, szórakoztató lehetőségei az utóbbi évek fejlesztésének köszönhetők, és újabbak is épülnek folyamatosan.

Dubai közelsége vonzóvá teszi az Emirátust, taxival bármikor elindulhatunk felfedezni az állandóan valami újat, valami elképesztőt építő különleges várost, este a városi nyüzsgéstől távol pihenhetjük ki magunkat.

Ras Al Khaimah.jpg

Maga Ras Al Khaimah is több programot kínál a nyaralás tartalmas eltöltéséhez. Itt található az Emirátusok egyetlen megmaradt hegytetőre épült erődítménye, a Dhayah-erőd. Sheba palotájának romjai is érdemesek egy kirándulásra.

Az Emirátus kis területen változatos természeti adottságokkal ellátott. Tengerpart, sivatag, oázis, és az Emirátusok legmagasabb hegye, a Jabal Yibir is megtalálható Ras Al Khaimah-ban. Mindezek kirándulásra csábítanak.

Családi programként érdemes ellátogatni az Iceland vizividámparkba, amely a legjobb az Emirátusokban.

A vizisportok és búvárkodást kedvelők sem fognak itt unatkozni.

Vásárlásért sem kell beutazni Dubaiba, Ras Al Khaimah is bővelkedik bevásárlóközpontokban.

Közlekedésileg a legelterjedtebb a taxi, amivel bármelyik Emirátusba kényelmesen és gyorsan eljuthatunk, vagy akár a szomszédos Ománban is kirándulhatunk.

Dubai nyaralás helyett, válassza a kellemesebb Ras Al Khaimahet, és fedezze fel innen Dubait kényelmesen. Ras Al Khaimah utazási ajánlatainkat itt találja.

Exkluzív utak