Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Réunion, Hawaii francia köntösben

Ha a Mauritius utazás során nem csak tengerpartra, trópusi környezetre vágyunk, de látni is szeretnénk valami igazán különlegeset, kössük össze pár napos kitérővel Réuninon-szigetén.

Réunion mindössze másfél órás repülőút Mauritiusról. Franciaország tengerentúli területe. Egy darabka Franciaország trópusi környezetben. A kb. 70 km hosszú és 50 km széles sziget vulkanikus eredetű, mint Mauritius. És pont ez a vulkanikus eredete teszi különlegessé is. Hawaii az Indiai-óceánon.

Mauritius kis vulkánjai eltörpülnek Réunion két hatalmas vulkánja mögött. Keleten a 2631 méter magas Piton de la Fournaise aktív vulkán uralja a tájat, északnyugaton pedig a 3070 méteres Piton des Neiges magasodik.

A Piton de La Fournaise a világ egyik legjobban megközelíthető aktív tűzhányója. A vulkán meglátogatásához kell egy kis kalandvágy és állóképesség. És szerencse is, hogy tiszta idő legyen. 527 lépcsőn kell lemászni a szomszédos kialudt vulkán kráterébe, ahonnan átmászva a peremre át lehet látni a Piton de La Fournaise kráterébe. A mindent elborító kihűlt láva és a kráter igazi marsbéli látvánnyal ajándékozza meg a látogatót.

Az egész szigetet magas hegyek borítják és mindenütt nagyon zöld trópusi erdősség. Ide nem a tengerpartért érdemes ellátogatni, hanem a hegyek, a vulkánok látványáért, és a francia hangulatért.

Bár az Indiai-óceán langymeleg vize mossa Réunion partjait, strandolásra alkalmas partszakasza csak kb. 60 km-nyi van, és többségében fekete, vulkánihomokos. Csak a nyugati oldalon van néhány szép fehérhomokos part. A strandok gyéren látogatottak. Ez annak is köszönhető, hogy sajnos sok a cápa a vízben, a sekélyebb részekre is előszeretettel merészkednek és támadnak is az emberre. Tökéletes szörfparadicsom lenne a sziget, de a gyakori cápatámadások miatt kevesen merik megkockáztatni.

Ha van két hetünk egy Indiai-óceáni nyaralásra, és szeretnénk eljutni egy aktív vulkánra, ha szeretnénk kicsit kilépni a mauritiusi trópusi édenkert bűvköréből és olyan helyen kirándulni, ahová még kevesen jutottak el, kössük össze a Mauritius nyaralást Réunionnal és engedjük, hogy a természet vadsága és ereje rabul ejtsen néhány napra.

Szívesen ellátogatna Réunionra? Lépjen kapcsolatba velünk és kérje személyreszabott ajánlatunkat akár egy Mauritius nyaralással kombinálva, akár önálló úticélként.

Exkluzív utak