Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Robot vizimentőkkel teszik biztonságosabbá a Dubai nyaralást

Dubaj, a technikai és építészeti újításairól híres Emírség, ismét újszerű megoldással állt elő. Most a tengerparti strandon fürdőzők védelmére hívják segítségül a modern technikát életmentő robotok formájában, amelyek ráadásul nem csak az embert, hanem hajókat és jet skiket is képes kimenteni.

A kb. 125 cm magas robot távirányítóval vezérelhető és akár 130 km utat is képes megtenni. Az embernél tizenkétszer gyorsabban úszik, a 35 km per órás sebességet is eléri. Nagy hullámok és zord időjárási körülmények között is biztonságosan teszi a dolgát és egy fordulóval 4-5 embert is ki tud hozni a vízből, amire a valódi életmentők sehogy sem lennének képesek. Egy feltöltéssel akár 30 mentést is elvégez és egy töltés csak kb. másfél óráig tart. A környezetbarát életmentő robot újrahasznosított anyagokból épül.

A robotok bevezetése Dubaj kormányzati politikájával egybevág, amelynek nagyon fontos része a technikai vívmányok és az innováció felhasználása és fejlesztése, ráadásul sokkal hatékonyabbá teszi az életmentők munkáját és ezálal biztonságosabbá válik a Dubai nyaralás a tengerparton.

Ha a szabadstrandokon fürdünk Dubajban és elszáguld mellettünk egy piros-sárga szerkezet, adjunk utat neki, mert fontos dolga van, embereket megy menteni a vízből.

Most már nem csak a lenyűgöző építészeti vívmányok, a csillogás, a meglepő szórakoztató létesítmények ejthetnek ámulatba a Dubai nyaraláson, az életmentésre használt robottechnológia is különlegessé teszi az Emirátust.

dubai1a.jpg

Szívesen megnézné az új életmentő robotokat Dubajban és felfedezné a mindig valami újat és meglepőt nyújtó Emírséget és a többi Emirátust? Válogasson felső kategóriás szálláskínálatunkból vagy vegyen részt egy körutazáson velünk az Egyesült Arab Emírségekben.

Exkluzív utak