Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Seychelle-szigetek időjárása

Mivel a szigetcsoport az Egyenlítő közelségében fekszik, trópusi időjárásával egész évben ideális a Seychelle-szigeteki utazás. Bár a szigeteket elkerülik a ciklonok, az Indiai-óceán viharjai befolyásolják a helyi időjárást, szelesebb, csapadékosabb időt hozva.

Az évben egy olyan kiemelkedően esősebb időszak van, amikor akár többnapos, jelentősen csapadékos időjárásra lehet számítani, ez a karácsony környéki időszak és az azt követő egy hónap. A térségre nem jellemző a klímaváltozás, de a helyiek azt mondják, az utóbbi években már a december-januári esős időszak sem olyan, mint régen, ritkábbak a több napig tartó esőzések.

A hirtelen eleredő, nagy mennyiségű esőre nem csak ekkor lehet számítani, hanem egész évben bármikor. A magaslatokkal rendelkező szigeteken, mint Mahé vagy Shilouette, gyakoribbak az esőzések. Mivel minden sziget más mikroklímával rendelkezik, előfordul, hogy az egyik szigeten szakad az eső, a másik szigeten ragyogóan tiszta idő van, a hegyeket szürke köd lepi, a tengerparton pedig csodálatosan szép az idő.

seychelles_szigetek6.jpg

A Seychelle-szigeteken nincsenek évszakok, a széljárás iránya határozza meg, hogy melegebb, vagy hűvösebb idő jellemezi-e az időjárást. Az egész évben 24-32 C fokos hőmérséklet általában. A délkeleti monszun szelek április és november között 24-28 C fok közötti, enyhébb, de szárazabb időt hoznak. Az általában 80% körüli páratartalom a szárazabb és hűvösebb levegővel ilyenkor elviselhetőbb. Az óceán is egy kicsit frissítőbb a 26 C fok körüli hőmérsékletével. Aki rosszabbul viseli a nagyon párás forró időjárást, annak inkább ebben az időszakban javasolt a Seychelle-szigeteki utazás.

Novemberben melegedni kezd az időjárás, lecsökken a szél, kevésbé hullámzik az óceán és ilyenkor van a legjobb esélyünk arra, hogy felhőtlen kék eges fényképeket készíthessünk Seychelles-en.

Decemberben megfordul a széljárás, az északkeleti monszun szél csapadékot és melegebb hőmérsékletet hoz. A január közepéig tartó, esetenként több napos esőzések felfrissítik a növényzetet. December és március között a tenger és a levegő hőmérséklete is gyakran eléri a 32 C fokot, amely ezen a párás éghajlaton már nehezen elviselhető. Áprilisig ritkábban számíthatunk felhők nélküli kék égboltra.

Ha vitorlázni vagy sznorkellingezni szeretnénk, egész évben ideális Seychelle-szigetek időjárása. A szörfösöknek május és szeptember közepén javasolt ide utazni. A búvárokat április és október között várja megfelelő időjárás, a horgászokat pedig pont fordítva, október és április között. Ha kirándulni, túrázni szeretnénk a szigeteken, utazzunk május és szeptember között. Ha természet olyan csodáját szeretnénk megfigyelni, mint a teknősök tojásrakása, októbertől februárig látogassunk ide. A kis teknősök kikelését január és április között várhatjuk.

Annak köszönhetően, hogy a legszárazabb időszak július és augusztusban van, ez az egyik főszezon a szigeteken, ilyenkor sokkal magasabbak a szállásárak, repülőjegy árak és több turistával találkozhatunk. Az esős időszak ellenére, a másik főszezon a december-januári, főleg karácsony környéki időszak. Javasoljuk, hogy ne a karácsonyi ünnepekre tervezzük a Seychelles nyaralásunkat.

Bármikor is utazna a Seychelle-szigetekre, egész évben felső kategóriás szálláshelyek széles választékával állunk rendelkezésére. Seychelles utazási ajánlatainkért kattintson ide.

Exkluzív utak