Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Seychelle-szigeteki utazás vagy Mauritius?

Az Indiai-óceán szigetei közül Seychellest és Mauritiust érdemes összehasonlítani utazási szempontból. Bár a két ország már abban is különbözik egymástól, hogy az egyik rengeteg kisebb-nagyobb szigetből áll, a másik pedig csak egy nagyobból és néhány kicsiből. Mind a két szigetre előszeretettel alkalmazzák az édenkert jelzőt. Melyik éri meg jobban egy Seychelle-szigeteki utazás vagy egy mauritiusi? Ez leginkább attól függ, kinek milyen igényei vannak egy egzotikus luxus utazáson.

Mauritiuson pezsgőbb az élet, sokkal nagyvilágibb, mint Seychelles. A helyiek barátságosak, közvetlenek a turistákkal.

A mauritiusi luxus hotelek sokkal inkább a szolgáltatásokra, a minél magasabb minőségre helyezik a hangsúlyt, míg a Seychelle-szigeteken egy szálloda hangulata a fontosabb, hogy minél inkább illeszkedjen bele a környezetbe és adja vissza a szigetvilág jellegzetességeit, ezáltal gyönyörű trópusi kertekben megbújó helyi építészeti stílusú, többnyire különálló villákban kialakított luxus lakosztályok várnak ránk, viszont esetlegesen a szolgáltatások szerényebbek, mint egy hasonló kategóriájú szállodában Mauritiuson. Bár Mauritiuson is elindult egy trend a minél inkább környezetbe illő szállások kialakítására, inkább a különböző szállodaláncok saját stílusa a jellemző és nem a természetközeliség.

seychellesanselaziosecondarybeach.jpg

Akit a természet érdekel, a kirándulások, Seychelles-en a látnivalók kifogyhatatlan tárháza várja. Több olyan növénnyel és állattal is találkozhatunk, amelyek csak itt élnek. Rengeteg olyan eldugott kis strand csábít egésznapos pihenésre, ahol egyedül lehetünk. Akit a természet mellett a kultúra is érdekel érdemesebb Mauritiust választania, ahol a sokszínű vallási és kulturális látnivalók legalább annyi programot biztosítanak a turistáknak, mint a botanikus kertek, állat és növényparkok.

Ha a vásárlást is szívesen beiktatjuk nyaralási programjaink közé, Mauritiuson erre több lehetőségünk van szerte a szigeten. Seychelles-en erre a fő szigeten van inkább alkalmunk. Mauritiuson több divat márka termékei készülnek és a divatcégek helyi boltjaiban kedvezőbb áron juthatunk hozzá olyan darabokhoz is, amelyek hozzánk még el sem jutottak. A szállodákból gyakran szerveznek bevásárló túrákat a vendégeiknek.

Az éjszakai programlehetőségekben is Mauritius bővelkedik jobban. Seychelles szigetein inkább a szállodák adta lehetőségek vannak éjszakai szórakozásra. Mauritiuson Grand Baie és környéke az éjszakai életéről, klubjairól híres.

Ha csendesebb, lassabb, természetközelibb nyaralásra vágyunk, a Seychelle-szigeteki utazás a jobb választás, ha kicsit nagyvilágibb egzotikus nyaralásban gondolkozunk, Mauritiuson ehhez minden adott. A legjobb döntés az, ha mind a két paradicsomi országot meglátogatjuk és megismerjük, mert mindkettő felejthetetlen és különböző nyaralási élménnyel gazdagíthat minket.

Seychelle-szigetek utazást vagy Mauritius nyaralást választ, mi bármelyik megszervezésében a segítségére vagyunk. Válogasson ajánlataink közül!

Exkluzív utak