Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Srí Lanka oly gyönyörű!

Ha túl vagyunk a jet legen, csodás kikapcsolódás várhat ránk az Indiai-óceán északi részén, Indiától délre fekvő gyönyörű országban, Srí Lankán. Ha egy mondatban akarnánk jellemezni, mondhatnánk, hogy itt homokos a tengerpart, ragyogóan kék a víz, mindenütt pálmafák teremnek, simogat a kellemes széljárás és egy átlagos nyaralóhelyen megszokottnál kevesebb turista leselkedik ránk.

sri_lanka_2_exkluzivutazas.hu.jpg

Az ország régi nevére a Ceylonra keresztelt éttermek, kávézók és pubok emlékeztetnek. Az egyik bizalomgerjesztő Ceylon Restaurantban kóstoljunk helyi ételspecialitásokat, például a tonhalból készült levest, az Fish ambul thyialt, a karis rizst (fűszeres sárgarizs) vagy a csirkés curryt, és ne lepődjünk meg, ha csak nagy sokára kapjuk meg tányérjainkat, errefelé szokás, hogy hosszú ideig készítik az ételeket. Jobban járunk, ha előre leadjuk rendelésünket, s csak a megadott időben foglaljuk el helyünket. Az étkészlet hiánya viszont tényleg meghökkentő; a srí lankai emberek ugyanis kézzel esznek. Minden fogás után a tüsténkedő pincér elővarázsol egy citromos vízzel teli kézmosó tálkát.   

sri_lanka_exkluzivutazas.hu.jpg

Srí Lanka igazi szörfparadicsom. Az időjárás, a légáramlatok és az ideális partszakaszok kedveznek a széllovaglás szerelmeseinek. Ha mi is imádunk egy deszkán, habok között egyensúlyozni, evezni stb., ne hagyjuk ki a naplementében szörfözést – szó szerint felemelő élmény. Szárazföldön viszont válasszuk a tuk-tuk taxit közlekedési eszköznek – olcsó, szellős és mókás. Ha Ön is kedvet kapott, hogy lobogó hajjal taxizzon vagy szörföljön, de nincs kedve napokat szörfölni a neten kedvező srí lankai utazási csomagra vadászva, akciós ajánlatért keresse fel utazási irodánkat!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak