Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Utazás a Maldív-szigeteken hidroplán transzferrel

A Maldív-szigetek utazás esetén a repülőjáratok a Male mellett található kis szigetre érkeznek, ez a repülőtér szigete. Innen a szigetekre a nyaralók speedboattal, vagyis gyorshajóval vagy hidroplánnal mehetnek tovább. Létezik még kompjárat is a közeli, helyiek által lakott szigetekre.

Speedboattal a Male közeli szigeteket érdemes megközelíteni. Ha már fél óránál hosszabb az út az üdőlőszigetre, érdemes inkább a drágább, de gyorsabb és kényelmesebb, hidroplánt választani. A távolabbi szigetekre nincs is más alternatíva, csak a hidroplán.

maldiv2.jpg

A Maldív-szigeteki landolás a repülőtéren már maga külön élmény. Egészen addig a leszállópályát sem látni, míg le nem érkeztünk rá. Fentről a reptér olyan, mint egy óriási repülőgép anyahajó.

A landolás és a szokásos okmányellenőrzési, vám és bevándorlási procedúra után az érkezési terminálba jutunk, ahol meg kell keresnünk a szállodánk pultját vagy képviselőjét, hogy a megfelelő transzferhez irányítsanak.

A képviselők elirányítanak vagy elkísérnek minket kikötőbe vagy a hidroplán check-in pulthoz. A becsekkolás után leadjuk a csomagjainkat és egy minibusszal a hidroplán terminálba visznek. Itt kapjuk meg az információt, hogy mikor és melyik kaputól fog indulni a gépünk.

Az indulásig eltöltendő idő pont úgy telik, mint egy nemzetközi repülőtér termináljában. Van kávézó, lehet a butikban vásárolni.

A felsőkategóriás szállodák többségének saját várótermük is van a terminálon, ahol még kényelmesebben tölthetjük az időt.

Amikor a hidroplánunk készen van az indulásra, beszálláshoz szólítanak. A kapunál megkapjuk a biztonsági oktatást, majd a gépünkhöz kísérnek. A Maldív-szigetek nyaralás akkor kezdődik igazán, amikor meglátjuk a dokkban a türkizkék vízen himbálózó kétmotoros gépet.

A 25-45 perces repülőút során csodálhatjuk a korallzátonyokat, a csillogó világoskék vízben ékkőként sorakozó szigeteket. Felejthetetlen élmény. Ezt egy speedboatos utazás során nem kapjuk meg.

És ott a vízen landolás élménye is mindennek megkoronázásaként.

Nyaraljon a Maldív-szigetek egyik felsőkategóriás luxus üdülőszigetén. Mi mindent megszervezünk, hogy csak élveznie kelljen az utazást és a pihenést. Válogasson ajánlatainkból és kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak