Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

VAKÁCIÓ BALIN

Bali egy sziget, nem ország, hanem tartomány. Az Indonéziához tartozó Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja. Aktív vulkánjai, háborítatlan korallzátonyai és dús növényzete adják lüktető, élő atmoszféráját. A déli részen a strand homokja fehér, északon és nyugaton fekete, ám az északkeleti Padangbai strandján mindkettőn sütkérezhetünk. A turizmus inkább délre összpontosul. A szigeten bármikor vakációzhatunk, állandóan garantált a 33 °C körüli hőmérséklet, de az esős évszak – novembertől márciusig – sem túl megterhelő. És majdnem ugyanennyi a tenger hője is! Szörfözésre, búvárkodásra, jet-skire kiválóan alkalmas hely – még a sztárok is idejárnak vízi sportolni.  

bali_exkluzivutazas.hu.jpg

Hiába mondják Balit a szörfösök paradicsomának, számos más elfoglaltságot is találhatunk. Ne hagyjuk ki az elefánton lovaglást, ez ott amolyan „nemzeti sport”. Frissítő és nagyon egészséges a kókuszvíz, amit egyenesen a kókuszdióból ihatunk ki szívószállal. Fantasztikus vízesésekhez vezetnek káprázatos kiránduló útvonalak, melyek mentén teraszosan megművelt rizsföldeket is látni. A buján zöldellő erdőkben majmokat simogathatunk, a Csendes-óceánon beljebb hajózva pedig bálnák ugrándoznak körülöttünk. Méltán híres az itteni Blue Lagoon, sziklás peremeiről megcsodálhatjuk ahogy a mélykék víz óriáshullámai megtörnek a sziklafalakon.  

bali_ruha_exkluzivutazas.hu.jpg

A batikolt ruhák, a balinéz jelmezes tánc és sajátos zenéjük, a gamelán messze földön híresek. A táncok a hindu történelemből, a Rámájanából mutatnak be jeleneteket. A kábé négymilliós lakosság vallása hindu. Az „1000 templom szigeteként” is nevezett Balin egymás után építették a látványos vallási helyeket. Konyhájuk az indonézzel szinte megegyező. A balinéz és az indonéz nyelv a legelterjedtebb, de angolul is elég jól beszélnek. Van nemzetközi repterük –  nincs akadálya, hogy holnapután odarepüljünk. Kérje hozzá utazási irodánk aktuális ajánlatát!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak