Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Vallée de Mai, egy Seychelle-szigetek utazás kötelező programja

A Seychelles-szigetek utazás szempontjából az egyik legjobb választás, kényelmes szállások, a nyugalom és az érintetlen természet összeolvadása, számos természeti látványosság és csodálatos éghajlat jellemzi.

Szigetei közül Praslin az egyik leglátogatottabb, itt találhatók luxushotelek, világhírű éttermek és a természeti látnivalók közül több nevezetesség is. Az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította a Seychelles-szigetek korallzátonyát, az Aldabrát, valamint a Praslin szigetén található Vallée de Mai nemzeti parkot, amely az egyedülálló, ősi Coco de Mer tengeri kókuszt őrzi.

A Praslin Nemzeti Parkban található a Vallée de Mai, magyarul Május-völgy, amely 1930-ig teljesen érintetlen volt, majd 1966-ban létrehozták itt a Vallée de Mai Természetvédelmi Területet. A Seychelles-szigetek meglehetősen elszigetelt szigetcsoport, emiatt is keresik fel oly sokan, hiszen az egzotikus környezet mellett nyugalmat és pihenést találnak itt. Ennek az elszigeteltségnek köszönhető, hogy számos olyan növényfaj maradt fenn a szigetek flóráját tarkítva, melyek más területeken sajnálatos módon kipusztultak. A sziget meglehetősen sűrűn lakott, ezért is védik nagy erőkkel a nemzeti parkot, a terület roppant fontos természetvédelmi körzet, az UNESCO 1983-ban nyilvánította a természeti világörökség részévé, azóta a látogatottsága megnövekedett.

seychellesvalleedemai.jpg

Kicsi területről van szó, mert csupán 20 hektáron terül el, ám ennek ellenére öt különböző endemikus pálmafaj is nő rajta. Az öt pálmafaj egyike a világhírű Coco de Mer, azaz tengeri kókusz pálmája, mely latin nevén a Lodoicea maldivica. A tengeri kókusz több száz évig is képes elélni, magja az egész növényvilágot vizsgálva a legnagyobb, amely jelenleg a Földön megtalálható. A tengeri kókusz elérheti a 18 kilogrammos súlyt is, alakja pedig egészen különleges. Az évszázadok során több legendát is szőttek a hatalmas mag köré, ezek egy része vallásos jellegű. Érdemes idegenvezetővel látogatni el a parkba, aki számos érdekességet mesélhet akár a tengeri kókuszról, akár a köré szőtt legendákról, akár a sziget mendemondáiról. Már Magellán is találkozott a tengeri kókusszal, ő azt hitte, egy tengerben növő fa termése. 

A hely állatvilága is különleges, a völgy rengeteg gekkó- és kaméleonfajnak ad otthont, él a területen kolibri fekete papagáj és számos különleges madárfaj.

A Seychelles-szigetek utazás szempontjából a luxusigényeket modern formában és kulturális, tudományos formában is kielégíti, hiszen a lélegzetelállító természeti adottságok, kincsek mellett, hófehér homokkal borított tengerpartok, csodás sziklák és minden kényelmet biztosító, világhírű szállodák várják a turistákat, nászutasokat.

Seychelle-szigetek utazási ajánlatainkat itt találja

 

Exkluzív utak