Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mexikó

Mexikó

Általános információk:

A hihetetlenül sokszínű természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Mexikó az egyik legtöbb turistát fogadó ország. Nem véletlenül, hiszen itt megtalálható sivatag, hegyvidék, vulkánok, több ezer éves kultúra, vakítóan fehér homokos partok, apró szigetek, dzsungel, sokszínű élővilág egyaránt.

Fedezze fel a maja romokat, kalandozzon a Yucatán-félszigeten, és vegyen részt azokon a programokon, melyekkel Mexikó várja az oda érkezőket! Mind az aktív, mind a tengerparti pihenés szerelmesei megtalálják a számukra kedvező kikapcsolódást.

Igényesen kialakított szállodák várják egész évben a turistákat, akik a helyiek vendégszeretetével és a szolgáltatások magas színvonalával találkozhatnak. A páratlan szépségű környezet, és a luxusszállodák még pazarabbá varázsolják az ott tartózkodást.

Mexikóba utazni minden történelmet szerető ember álma, hiszen az ország gazdag ősi kultúrája, valamint csodálatos tengerpartjai minden utazót magával ragad. A fehér homok, az azúrkék tengerpart vonzza a turisták ezreit ebbe a változatos országba.

Az ősi maják egy varázslatos világot hoztak létre, városállamokat építettek és virágoztattak fel. A maják szertartási központjai, a vallási rituálék helyszínei, a piramis együttesek az őserdők mélyén évszázadokon keresztül rejtve maradtak, elkerülve a spanyol hódítók, valamint a kincsvadászok pusztításait.

Látnivalók:

Yucatan félsziget: itt volt a maja civilizáció központja, olyan maja romvárosokat csodálhatunk meg, mint Uxmal, Tulum vagy Chichen Itza.

Chichen Itza az őserdőben található egyik legnagyobb, egyedülálló építészeti maja-tolték romváros, melyet feltártak.

2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Legismertebb épületei a Kukulkan piramis, a Harcosok temploma, a Csillagvizsgáló – El Caracol, Labdajátékok tere.

Tulum minden más feltárt maja várossal ellentétben közvetlenül a tengerparton épült, ez teszi egyedivé. Legjelentősebb épületei a kastély, az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott városfal veszi körül, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik az azúrkék Karib tengerre. Kedvelt a búvárok körében is, hiszen a tenger vize kristálytiszta és a parttól már 50 méterre színpompás korallzátonyok találhatók.

Coba a hajdani közigazgatási központ az dzsungelben fekszik, a terület nagyságára jellemző, hogy az egymástól távol levő épületcsoportokat kerékpárral vagy helyi „riksával” érdemes bejárni. Itt még meg lehet mászni a nagy piramist így közelről láthatjuk ezt az egyedülálló kultúra emlékeit.

Helyi idő:

GTM - 8 óra

Pénznem:

Mexicoi Peso (MXN)

Nyelv:

spanyol, angol

Beutazási szabályok:

Magyar állampolgárok 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban.

Az útlevélnek a visszautazástól számított egy évig még érvényesnek kell lennie

Egészségügyi előírások:

Kötelező oltás nincs.
Hepatitis A és B ajánlott. Bővebb információ a Nemzetközi Oltóközpontban.

Éghajlat:

A hőmérséklet egész évben 26-29 fok körül mozog, májustól szeptember végéig, októberig jellemzően esősebb, mint decembertől áprilisig, bár a száraz évszakban sem zárhatóak ki esőzések. A nap sugárzása igen erős, a felhőkön keresztül is könnyedén meg lehet égni, ezért ajánlott a magas faktorszámú naptej.

Terület:

1 958 201 km2 

Népesség:

100 350 000 fő

Főváros:

Ciudad de México (Mexikóváros)

Vallás:

római katolikus (97%), protestáns, zsidó (3%)

Ország hívószám:

+52

Elektromos áram:

110 V / 60 Hz-es hálózati feszültség, a csatlakozó 2 ágú (amerikai szabvány)

Külképviselet:

Egyéb:

Öltözködés:

Könnyű, főleg pamutból készült ruhákat érdemes magunkkal vinni, kényelmes túracipőt a kirándulásokhoz, magas faktorszámú naptejet és vászon sapkát a tűző nap miatt.

A négy-, ötcsillagos szállodákban a vacsorákhoz elvárják a vacsoránál az alkalomhoz illő öltözködést (hosszú nadrág, takart vállak).

Borravaló:

A borravalót mindenki szívesen fogadja. Szokásos mértéke az éttermekben és a bárokban a számla végösszegének 10-15%-a.