Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

10 érdekes tény a Maldív-szigetekről

Ha Maldív-szigetek utazás kerül szóba, mindenkinek a fehérhomokkal borított kis szigeten a türkizkék tenger felé hajló pálmafák jutnak eszébe. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit egy Maldív-szigetek nyaralás előtt jó tudni.

1. A Maldív-szigetek területének 99%-a víz.

2. Túl azon, hogy a Maldív-szigetek Ázsia legkisebb országa, ez a világ legkisebb muszlim állama is.

3. Mivel ez egy muszlim ország, a szállodai resortokon kívül oda kell figyelnünk az öltözködésre. A lakott és lakatlan szigetek strandjain rövidnadrág és póló az elfogadott fürdőruha, a bikini csak a szállodák területén megengedett.

4. A Maldív-szigetek a világ egyik legbiztonságosabb országa, főleg a szálloda szigetek területe az elszigeteltsége miatt.

5. A szigeteken, ahogy a muszlim országokban szokás, szombat és vasárnap helyett, péntek és szombat a hétvége. Erre érdemes odafigyelni, ha bármilyen ügyet kellene intéznünk ottlétünk alatt.

6.Az alkohol vásárlása és fogyasztása tiltott a szállodák területén kívül.

7. Ez a világ legalacsonyabban fekvő és legsíkabb országa. A legalacsonyabb pontja a tengerszint feletti 1,5 méteres magasságban van, de a legmagasabb pontja is csak 2,3 méter, amely a  Villingili Islanden található. Ezért is félő, hogy a szigetek egyszerűen el fognak süllyedni a globális felmelegedés okozta tengerszint emelkedések miatt.

8. 1190 szigetből áll, amelyek 26 atollba csoportosulnak. Ebből csak 200 lakott és még 80 sziget, ahol szállodák üzemelnek, így összesen 280 szigetet használnak rendszeresesen.

9. A Maldív-szigetek vallását különösen tiszteletben kell tartani, mert könnyen börtönbe kerülhetünk olyanok miatt, minthogy más vallási tárgyakat, szövegeket viszünk be az országba. Mindenféle vallási misszionárius cselekedetet elítélnek.  Tilos alkoholt, drogot az ország területére bevinnünk. Egyneműek párkapcsolatának bármilyen megnyilvánulásáért is börtön jár.

10. És végezetül talán a legjobb érdekessége a Maldív-szigeteknek, a hihetetlen tengeri élővilága. A számtalan különleges és színes halfaj mellett ki kell emelnünk a nagy mennyiségű delfin, bálna és cápa kolóniákat, amelyek a szigetek vizeit az otthonunknak hívják. Egy-egy delfin raj nemritkán 200 tagot is számlál, így egy delfinnézős program igen emlékezetessé tud válni. De a Maldív-szigeteken a bálnalesekről sem térhet vissza szinte senki anélkül, hogy ne látott volna egyetlen bálnát sem. Az év bármely szakában 1500-2000 egyeddel is összefuthatunk az élőhelyeik környékén.

Ha felkeltettük érdeklődését egy Maldív-szigeteki nyaralásra, nézzen körül luxus szállodai kínálatunkban és kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak