Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

10 érdekes tény az Egyesült Arab Emírségekről

Az Egyesült Arab Emírségek, vagy ahogy régebben elterjedt a neve Magyarországon, az Egyesült Arab Emirátusok az ellentétek földje az Arab-öbölben. A 7 Emírség egyesüléséből alakult országban találunk sivatagot, tengerpartot, hagyományos arab és különleges modern építészeti csodákat, az arab kultúra sajátosságai keverednek a nyugati világ fényűző attrakcióival.

Az Emírségekről sok érdekesség mondható el, íme közülük 10:

  • Dubait a Közel-Kelet vásárlási fővárosának tartják, 70 bevásárló központja van. A Dubai Mall a világ legnagyobb területű bevásárló központja, az 55 hektáron terül el. Több mint 1200 üzletben vásárolhatunk, de itt található a Dubai Aquarium és Vízalatti Állatkert is.

dubai12.jpg

  • A Dubai rendőrségi flotta egy Lamborghinivel, egy Ferrarival és egy Bentleyvel is rendelkezik, hogy a legextrémebb gyorshatjókat is utol tudják érni, és hogy alkalmazkodjanak a helyi autóflottához is.

  • Annak ellenére, hogy az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik legnagyobb olajexportőre, mégis komoly pénzeket fektet a napenergiába.

  • A Perzsa-öbölt régen Kalóz-partnak hívták, mert egészen 1853-ig a helyi törzsek gyakran fosztottak ki indiai kereskedő hajókat ezen a parton. Napjainkban ugyanezen törzseknek a leszármazottjai vezetik az Egyesült Arab Emírségeket és Qatart, a világ leggazdagabb országait.

  • A neve ellenére, hogy Egyesült Arab Emírségek, a lakosságnak csak kb. 13%-a arab származású, a legnagyobb népességet Dél-ázsiai bevándorlók alkotják, főleg indiaiak, pakisztániak és bangladesiek.
  • A Ferrari Abu-Dzabiban építette fel egyetlen téma parkját, amely a világon a legnagyobb ilyen fedett építmény. Az itt található Rosso hullámvasút a világ leggyorsabbja.

  • Dubaiban van olyan ATM, ami arany tömböket ad ki.

  • A 2008-as világ válság után Dubaiban és környékén rengeteg elhagyott luxus járművet lehetett látni. A hitelre vásárolt drága autókat nem tudták tovább fizetni a tulajdonosaik köszönhetően a csökkenő munkalehetőségeknek.

  • 2006 óta az Egyesült Arab Emírségekben a hétvége péntek és szombat, így találva kompromisszumos megoldást a muszlimok szent péntekje és a világ szombat-vasárnapra eső hétvégéje között.

  • A világ 10 legmagasabb hotelje közül 7 található Dubaiban, köztük a híres Burj Al Arab, a vitorlást formáló 7 csillagos luxus szálloda.

Az Egyesült Arab Emírségekben felsőkategóriás luxus szállodákat kínálunk, vagy akár egy pár napos körutazás során is felfedezheti velünk ezt a különleges és látnivalókban gazdag országot. Utazási ajánlatainkat itt találja.

Exkluzív utak