Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A legkörnyezetkímélőbb egzotikus ország

Ha nemcsak a trópusi környezet, de a környezetvédelem is érdekel minket, utazzunk el Mauritius-ra! A legtöbb szállodában újrahasznosító- és víztisztító berendezések vannak, ráadásul megújuló energiát használnak fel, elsősorban napenergiát (nem meglepő, ha figyelembe vesszük a napi átlagban nyolc napos órák számát). Ám az ország a környezettudatosságon kívül is épp eléggé vonzó: elragadó, fehér homokkal borított nyugati parti strandjai méltán híresek.

mauritius_exkluzivutazas.hu.jpg

Pálmafák és százéves fügefák árnyékában pihenhetünk, reggelinket akár a strandon is elkölthetjük. Nem fogjuk megbánni, ha megkóstoljuk a golgotavirág (mely Jézus szenvedéstörténetéről kapta nevét) gyümölcsét, a passion fruit-ot, a kókuszdióból kiiható kókuszvizet és remek helyi kávékülönlegességeket. Utóbbi gyártását nyomon követhetjük, ha ellátogatunk az egyik, turistalátványosságnak számító (kissé zajos) kávékészítő üzembe, ahol még barista gyorstalpalón is részt vehetünk. Mindezek után kapjuk elő a fürdőszerkót: töltsük fel mi is az aksijainkat napozással, úszkáljunk a habokban, sétáljunk a homokban, hűsítőnek pedig vegyünk görögdinnyéből készült jégkrémet.

golgotavirag_mauritius_exkluzivutazas.hu.jpg

Az Indiai-óceáni kicsiny szigetállamának lakosai vendégszeretők, angolul és franciául egyaránt beszélnek. A szállodákban kedves a kiszolgálás, általában a takarítás után a legkreatívabb módokon kiírják nekünk: Have a nice day! Ön is szép napokat tölthet el Mauritius-on, utazási irodánk segíthet ebben.

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak