Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A Maldív-szigetek fővárosa, Malé

Egy Maldív nyaralás során Male, az ország fővárosa érdekes színfolt a luxus üdülőszigetek látványa mellett. Ha Ön is azok közé tartozik, akik szeretik felkeresni az érdekességeket a nyaralás alatt, akkor tegyen egy kitérőt a városba.  Maga az egyedülálló sziluettel bíró Malé mindössze 1,6 km hosszú és főleg kikötőiért, halpiacáért, iszlám mecseteiért és nemzeti múzeumáért érdemes idelátogatni.

Egy maldív nyaralás legtöbbször a passzív pihenésről, a kényelmes szállodák páratlan lehetőségeiről, a tengerpartjairól és a búvárkodásról szól. Ha ennél többre vágyunk, és van rá lehetőségünk, érkezésünkkor vagy elutazásunkkor fedezzük fel a fővárost is, amely a reptér szigete mellett található.

maldiv-szigetek-male.jpg


Malé gyalogosan vagy biciklivel is kényelmesen felfedezhető. Nincsenek nagy távolságok. Az egyik legérdekesebb történelmi épület az 1656-ban épült Hukuru Miskiyy mecset. A kora mellett a legfőbb érdekessége a korall, amiből falainak egy része készült. A mecset szépen díszített, gerendáinak faragása külön említést érdemel. Vele szemben látható az elnöki rezidencia, a Mulee-aaage, amely az I. világháború előtt épült. A mecset szomszédságában található az Islamic Centre, melynek széles, hófehér lépcsősora a nagy mecsethez vezet fel.

Nem kell messze sétálnia ahhoz sem, ha a bámulatosan hangulatos Szultán Parkot, vagy a Maldív Nemzeti Múzeumot óhajtja megtekinteni. A múzeum jelentős gyűjteményt őriz, épülete körül látványos parkot alakítottak ki, csodálatos fákkal.

A városban érdemes sétálgatni, felfedezni a turistalátványosságokon túli érdekességeket. Van egy különleges helyi szokás, melynek értelmében néhány ház egyedi nevet kapott. Van itt többek között Tengeri szellő, Napsütés-lak, Nefelejcs nevű lakóház is.

Ha Maldív nyaralása során több ideje is van, sétálja körbe Malé szigetét, és pihenjen meg a délkeleti partszakaszon, ahol egy mesterségesen kialakított strandon, a Raalhugandun figyelheti meg, ahogy a szörfösök hullámlovagolnak. Az esti órákban ez legnépszerűbb a helyiek körében, mivel ilyenkor nagyon hangulatos fények és üdítően friss levegő árasztja el a partot.

Exkluzív Maldív nyaralást keres? Válogasson felső kategóriás szálláskínálatunkból és kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak