Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

A part, ahol az „isteni Bardot” is nyaralt

Brigitte Bardot filmes pályája csúcsán, 1964-ben fürdőruhában pózolt a kameráknak brazíliai nyaralásán, megalapozva Buzios, a halászfaluból lett fürdőváros hírnevét. A helyiek a tengerparton felállított bronzszoborral emlékeznek BB náluk eltöltött két hónapjára, amint a bőröndjén ül és a távolba néz. Ha mindig is szerettünk volna fényképezkedni a francia színésznővel, szobra mellé ülve megtehetjük. Ezután jól fog esni egy cappuccino a stílszerűen Bardot nevét viselő, szomszédos kávézóban. De a színésznőről nevezték el az ottani mozit is: Gran Cine Bardot. Csarnokában világhírű színészek és színésznők dedikált arcképeit láthatjuk.

buzios_brazilia_exkluzivutazas.hu.jpg

A hangulata miatt brazil Saint-Tropez-nak is hívott városban egyre több híresség fordul meg, legtöbbjük inkognitóban; Madonna és Mick Jagger szintén jártak már itt. Nekünk is biztosan tetszeni fog a hely, pláne, hogy több mint húsz szebbnél szebb strand közül választhatunk. A galériák, klubok, butikok a szó szerint macskaköves Stone Streeten a nagyvilági élet színterei, ahogy a tengerparti kávézók is. A szörfparadicsomok (pl. Geriba Beach) aktív, sportos programokra csábítanak, ahol a szörfözésen kívül kipróbálhatjuk a profi, légzőcsöves búvárkodást, a sznorkelinget is. 

saint_tropez_exkluzivutazas.hu.jpg

Festői kilátásban lehet részünk a magaslati pontokról vagy akár vízitaxiból –  tisztára, mintha a francia riviérán nyaralnánk! Erre erősít rá finom crepes-jeivel (francia palacsintatészta, amit nem csak édesen ízesítenek) a legkedveltebb Buzios-i étterem, a Chez Michou. Ha kíváncsi rá, hogyan üdülnek a sztárok egy még kevéssé felkapott nyaralóhelyen, válaszra lelhet Brazíliának e bájos szegletében. Teleobjektív használata és autógrammkérés helyett legyünk csak diszkrét, csendes megfigyelők – egy kis pihenés mindenkinek jár. Kedvezményes utazási ajánlatért forduljon irodánkhoz!            

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak