Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Abu Dhabi Carrie-nek is tetszett

Az Egyesült Arab Emírségekben a főváros a második legnépesebb város, Dubaj után. Repülővel jó nyolc órányi távolságra van Budapesttől, az időeltolódás plusz három óra. Izgalmas, pezsgő metropolisz, ahol a Szex és New York barátnő-csapata is izgalmas napokat töltött.

Abu Dhabi a Perzsa-öböl partvidékén, a sivatagos et-Taff vidék északi részén fekszik: ne hagyjuk ki a sivatagi túrát! Tevegeljünk – Carrie-ék is így tettek a mozifilmváltozatban. De mi azért ne tűsarkúban menjünk a szafarira.

anantaraqasralsarabresort15exkluzivutazashu.jpg

Az ultramodern épületek nemcsak impozáns méretünél fogva, de különleges építészeti megoldásaik és a gazdag díszítettség miatt is látványosak. Kiemelkedik az Emirates Palace: pompás palota, belseje a párizsi Lafayette áruházéval vetekszik. A Yas Viceroy Hotel esti kivilágításban még látványosabb, mint nappali fényben, a Zajed sejk mecsetbe csak mezítláb engednek be, a nőknek ott hidzsát (fejkendőt) kell viselniük. Ragyogó alkalom, hogy beruházzunk egy dizájnos, színes kendőbe. A fehér márványból épült mecset arról híres, hogy egyetlen más egyházi épületet sem fed ennyi márvány – egyszerűen lenyűgöző!

anantaraqasralsarabresort30exkluzivutazashu.jpg

Amerre csak nézünk, mindenről a fényűzés és luxus jut az eszünkbe. Csillogás a napfény miatt, csillogók az épületek és csillogunk mi magunk is – a város hangulata kissé Los Angeles-t idézi. A fővárosban valamennyi világmárka boltját megtaláljuk, többségük amerikai és brit áruházláncokhoz tartozik. Az ételek változatosak, ráaádsul jó minőségű alapanyagból készülnek. Világvároshoz illően minden nemzet konyhájából ízelítőt kaphatunk. Egészséges desszertnek fogyasszunk datolyát, ami errefelé nagyobb és húsosabb, mint amit nálunk lehet kapni. És kóstoljuk meg a legendás arab kardamomos kávét is. Ha elirigyelte Carrie-ék filmbéli nyaralását, és Ön is fényűző, egzotikus, kényeztető kalandra vágyik, utazási irodánk – repülőszönyeg helyett repülőn – Abu Dhabiba repíti.

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak