Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Zanzibár - Tanzánia

SEA CLIFF RESORT & SPA

A Zanzibar repülőterétől 25 km-re található, Indiai-óceánra néző szálloda jól felszerelt, szép kialakítású szobákkal, 4 bárral és 3 étteremmel várja vendégeit.

Szállásár: félpanziós ellátással: 155.800 Ft-tól/ fő + repülőjegy

Részletek »

TULIA ZANZIBAR UNIQUE BEACH RESORT

A Tulia Zanzibar Unique Beach Resort csúszdákkal ellátott szabadtéri medencével várja vendégeit Pongwéban, egy perces sétára a vízparttól.

Szállás ára: félpanziós ellátással 691.900 Ft-tól/ fő

673.400
Részletek »

DREAM OF ZANZIBAR

Az egzotikus kertekkel körülvett üdülőközpont az Indiai-óceánra néző Pwani Machangani üdülőhelyen várja vendégeit.

Szállás ára: félpanziós ellátással 317.700 Ft-tól/ fő

Részletek »

MELIÁ ZANZIBAR

Trópusi pálmafák között elhelyezkedő, fényűző szállással, tájkertekkel, 5 étteremmel, valamint 4 bárral és feszített víztükrű medencével várja vendégeit.

Szállás ára: all inclusive ellátással: 541.100 Ft-tól/ fő

Részletek »

Zanzibár egy gyönyörű kis sziget, kb 40 km-re a tanzániai partoktól, az Indiai-óceánban. A 19. században a világ elsőszámú fűszerszigetévé és a rabszolga-kereskedelem központjává nőtte ki magát.

Zanzibár és a szomszédos Pemba sziget kiváló agrárterületekkel rendelkeznek. Az 1818-ban Mauritiusról behozott szegfűszeg termelése a mai napig is biztosítja e szigetek világhírét. A szegfűszegen kívül az itt szintén jól termő bors, kardamon, szerecsendió és fahéj biztosít jómódot a helyiek számára.

Történelmét számos hódító alakította, melynek nyomait ma is őrzi. 1964-ben Zanzibár önálló köztársasági államformát vett fel a német majd angol uralom után, és Tanganyikával együtt csatlakozott Tanzániához. Zanzibár "Stone Town" (kőváros) óvárosának szűk, zegzugos utcácskái mint történelmi ékszerdoboz várják a turistákat. Fedezzék fel az ománi uralkodás bizonyítékait: az öreg házak művészien faragott faajtóit és a gazdagon díszített balkonokat. Az UNESCO Zanzibárt a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetet nyugodtan nevezhetjük strandparadicsomnak is. Az Indiai óceán türkiz és sötétkék színű vize fürdésre és búvárkodásra egyaránt csábít.

Baloldali a közlekedés.

Látnivalók:

A kulturális világörökségének részei:

  • Zanzibár kővárosa
  • Christ Churc Chatedral
  • Tangawizi Fűszer Farm

Helyi idő:

GTM + 3 óra

Pénznem:

Tanzániai schilling (TZS), de az amerikai dollár (USD – 2001 utáni címleteket csak!) is általánosan elfogadott fizetőeszköz. Javasoljuk inkább az USD kivitelét, mint az EUR-t. Bankautomata alig található.

Nyelv:

Angol és a helyi kelet-afrikai szuahéli nyelv

Egészségügy:

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. A csapvíz fogyasztását nem javasoljuk, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

A beutazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások nagyon javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, tífusz, hepatitis A., B.

Utazás előtt javasolt felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak. 

Éghajlat:

Trópusi, egyenlítői klíma van. Ez azt jelenti, hogy egész évben magas a hőmérséklet rövidebb-hosszabb esős időszakokkal. A legtöbb eső október közepétől november közepéig van, de jelentősek az áprilisi esők is. Az eső rövid, de nagyon intenzív.  A hagyományos turistaszezon december és március között, amikor a meleg és száraz időjárás kellemesnek mondható.
 
Ideális utazási időpont: december - március, július - október.

Beutazási feltételek:

Tanzániába belépéskor nemzetközi repülőtereken és kikötőkben is kiállítanak egyszeri beutazásra szóló vízumot, 50 USD az ára, egy alkalommal hosszabbítható. Útlevélnek legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a beutazáskor. Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez nincs külön vízumra szükség

A belépési pont, ahol vízumot lehet igényelni: Zanzibar nemzetközi reptér

Repülővel kilépési illeték: Zanzibárból 49 USD/ fő (2018. februári adatok) 

Terület:

1651 km²

Népesség:

1,07 millió

Főváros:

Zanzibár város régi központja és idegenforgalmi attrakciója „Mji Mkomwe” (óváros), amit sokan az angol nevén ismernek (Stone Town)

Vallás:

Zanzibar - több mint 99% muzulmán

Ország hívószáma:

Az ország telefonos kódja: 255.

Elektromos áram:

230 V, 50 Hz. Az elektromos konnektorok amerikai típusúak, US szabvány, adapter szükséges. Az áramkiesések során az áram általában helyi áramfejlesztőkel van helyettesítve.

Külképviselet:

Nagykövetség - Nairobi:

Nairobi, Ole Odume Road, P.O.B. 61146
Tel: 254-2-560-060.
Fax: 254-2-560-114
e-mail: mission.nai@kum.hu 
Honlap:  www.mfa.gov.hu/emb/nairobi 

Egyéb:

Tanácsok Zanzibárra utazóknak

Nők nem léphetnek be a mecsetekbe, kivéve a Kizimkazi mecsetet. Könnyű nyári viselet javasolt. Mivel Zanzibar elég közel fekszik az Egyenlítőhöz legyünk óvatosak és vigyünk magunkkal nyári kalapot, napkrémet és napszemüveget. Zanzibár mohamedán lakossága és azok vallása és szokásai miatt megfelelően kell öltözködni. Fürdőruhában csak a strandon tartóukodjanak. Középületek látogatásakor viseljenek vállakat és térdet takaró ruházatot.