Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Egy Francia Polinézia utazás az egyik legcsodálatosabb nyaralási élmény lehet

Maldív-szigetek és Francia Polinézia szigetei versenyeznek egymással melyik szigetvilág tud nagyobb élményt nyújtani, melyik szigeteknél szebb az óceán. Mind a két szigetvilág atollokból áll. A szigeteket körülvevő óceán hemzseg a szebbnél szebb és a legkülönlegesebb tengeri élőlényektől. Mégis mi szól egy Francia Polinézia utazás mellett a Maldív-szigetek helyett? Végül is miért kellene dönteni? Ha már jártunk a Maldív-szigeteken, el kell látogatni Bora Borára, Tahitira és Mooreára, a három legnagyobb Francia Polinéz szigetre is.

Francia Polinézia, ahogy a neve is jelzi, Franciaországhoz tartozik, annak tengeren túli területe. Fontos megjegyezni, hogy nem gyarmat, hanem Franciaország része. Lakói francia állampolgárok.

A Tahiti szigetén fekvő főváros, Papetee 16543 km távolságra van Budapesttől a Csendes-óceánban, alig találni tőlünk távolabbi úticélt a világon. Aki ide utazik, annak egynapos repülőútra kell felkészülnie több átszállással, de a kis szigetekből kimagasló vulkáni hegyek, a partot mosó elképesztően kék óceán látványa és az élmény minden a repülés során elszenvedett kényelmetlenségért kárpótolni fog.

francia-polinezia-bora-bora.jpg

A több mint szigetből álló Francia Polinézia leglátogatottabb úti célja Tahiti, Bora Bora és Moorea. Ha van rá elég időnk, ezt a három szigetet egy út alkalmával érdemes megnézni, de legalább kettőt mindenképpen javaslunk.

Bora Bora luxus szállodái az óceánba cölöpökre épült villáiról ismertek. Ha édenkerti nyugalomra vágyunk, nyaraljuk Bora Borán.

Moore szigetén aranyló homokos pálmafás tengerpartok és a sziget belsejében csodálatos kirándulási lehetőségek várnak.

Tahiti keskeny földnyelvvel összekötött két szigetből áll. Bár a tengerpartjai nem olyan szépek, mint Mooreán vagy Bora Borán, a nagyobbik sziget belsejében maga a trópusok vár, buja növényzettel és vízesésekkel.

A szigetek között repülővel vagy komphajókkal közlekedhetünk. Moorea kb. 17 km-re fekszik Tahititől, Bora Bora már egy másik szigetcsoport része, kb. 250 km-re Tahititől.

A Francia Polinézia utazásra időjárás szempontjából a legjobb időpont a helyi tél, áprilisól októberig, bár ilyenkor a legdrágább is, ekkor keresi fel a szigeteket a legtöbb turista. Ha kicsit csendesebb időszakra vágyunk, utazzunk inkább április környékén. Novembertől márciusig rengeteg eső esik, ilyenkor is nagyon meleg van, de a magas páratartalom kevésbé elviselhetővé teszi a klímát. Januárban gyakori, hogy nagyobb trópusi ciklonok is elérik a szigeteket.

Elutazna Francia Polinéziába? Szívesen segítünk egy csodálatos Tahiti, Bora Bora vagy Moorea álomnyaralás megvalósításában. Felsőkategóriás luxus szállodákat kínálunk mindhárom szigeten. Személyreszabott ajánlatunkért keresse irodánkat az info@exluzivutazas.hu email címen.

Exkluzív utak