Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Egzotikus családi nyaralásra jó választás Mauritius

A szállodák többségében találhatók családok elhelyezésére alkalmas nagyméretű szobák, lakosztályok. Több olyan hotel is van, ahol a családok el tudnak szeparálódni a többi vendégtől és a családtagok együtt tudnak tölteni egy kis időt teljes nyugalomban, gyönyörű környezetben, miközben a személyzet minden kívánságukat igyekszik teljesíteni.

mauritius35.jpg

Hogy a gyerekek ne unatkozzanak, a szállodák miniklubjai változatos szórakozási lehetőséget biztosítanak kisebbeknek és nagyobbaknak is, miközben a szülők is élvezhetik kicsit a gondtalan pihenés örömét.

Ha a hotelek csodálatos és teljes kényelmet nyújtó környezetéből szeretnének egy kicsit kiszakadni és felfedezni a szigetet, több olyan kirándulási lehetőség is van, amelyeken az egész család jól érezheti magát.

Érdemes ellátogatni a La Vanille Krokodil parkba, ahol a nevével ellentétben, nem csak ezeket az óriás hüllőket lehet látni, hanem számtalan óriás teknőssel is találkozhatunk. Ez a park Mauritius rezervátuma, ahol a sziget és az Indiai-óceán őshonos állatait próbálják megvédeni a kihalástól. Tevékenységüknek hála, több mint ezer teknős él már a parkban.

mauritius5.jpg

Kellemes kikapcsolódás lehet sétálni a Pamplemousse botanikus kertben, ahol különleges trópusi növényekkel ismerkedhetünk meg. Szinte mindenkit megdöbbentenek az vízililiomok óriási zöld levelei a tóban, amelyek akár egy kisebb termetű embert is fenn bírnának tartani a víz felszínén. Sokféle különleges pálma, fák ágain csicsergő érdekes madarak kísérik a sétát a kertben.

Delfinnéző hajókirándulásra is lehetőség van, amely az egész családnak nagy élmény.

A legtöbb tengerparti szakaszon víz alatti sétára is indulhatunk egy különleges búvársisakkal a fejünkön, hogy közelebbről megismerhessük az óceán különleges élőlényeit.

Mauritius finomhomokos, lassan mélyülő tengerpartjain a legkisebbek és a felnőttek is jól érezhetik magukat. A felnőttek aktív kikapcsolódását a vízisport lehetőségek széles kínálata segíti. A jobban úszó nagyobb gyerekek vízipipával az óceán élővilágába is bepillantást nyerhetnek és már a parttól nem messze is rengeteg érdekes vízi élőlényt fedezhetnek fel.

Az egzotikus családi nyaralás sarkalatos pontja lehet, hogy a család legkisebb tagjai mit fognak tudni enni, hiszen ők nem annyira rajonganak azért, hogy érdekes és egzotikus ízeket próbáljanak ki. A mauritiusi szállodákat zömében európai és amerikai turisták látogatják, így a helyi specialitások mellett az európaiaknak megszokott fogásokat is kínálnak. Az étkezésekhez rengeteg trópusi gyümölcsöt is feltálalnak, amelyek sokkal ízletesebbek, mint amilyeneket itthon megszokhattunk. Az ételek minősége kiváló, és nem kell tartanunk attól sem, hogy a gyerekeknek gyomorproblémákat okoznának.

Mauritiusi családi nyaralásra egész évben el lehet indulni, de a legjobb a novembertől márciusig, mert ekkor van a legmelegebb, a hűvösebb téli időszak májustól októberig tart, de a nappali átlaghőmérséklet ekkor is 25 C körül mozog. Eső bármelyik időszakban előfordulhat, de ezek legtöbbször csak néhány percig, egy-két óráig tartanak.

Ha egzotikus családi nyaralást keres, nézzen körül Mauritius utazási ajánlataink között, ahol számtalan családbarát, mindenigényt kielégítő szállodát talál.

Exkluzív utak