Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Fedezzük föl Mauritius-t!

Köztudott, hogy Mauritius-on szuper a tengerpart és az időjárás, de ezeken kívül is bőven rászolgált a hely a felsőfokú jelzőkre. A sziget számos kultúra olvasztótégelye (kreol, francia, kínai, indiai), bőven van mit felfedezni turistaként. Kezdjük Észak-Mauritius-szal, ami csupa szín és szív.

Édes kaland: Egy korábbi cukorgyárban található lenyűgöző múzeumban megtudhatjuk, milyen szerepet játszik évszázadok óta a cukor Mauritius életében. Ehhez érzékenyen be van mutatva a gyarmati világ cukornádhoz köthető rabszolgasága is.

Pamplemousses Botanikus Kert: Ez a botanikus kert minden turisztikai listán a kötelezően megnézendők közt szerepel. Az 1770-ben kialakított kert egy mini oázis, bemutatja a sziget változatos flóráját és faunáját. Itt megpihenhetünk, ha esetleg lejártuk volna a lábunkat.

mauritius_botanikuskert_exkluzivutazas.hu.jpg

Mont Choisy Beach: Ez a leghosszabb strand a szigeten, a víz nem mélyül azonnal, népszerű fürdőparadicsom. Sokféle szabadidős program kínálkozik, jó lehetőséget adva az ismerkedésre.

Notre-Dame Auxiliatrice de Cap Malheureux: A sziget északi részének leglátogatottabb pontja. A Malheureux-i templomban található bonyolult fafaragás és szentelt víztározó önmagukban is különlegesek, de a feltűnő piros tető miatt igazán érdekes. Csendes, békés, gyönyörű hely, kiválóan alkalmas kikapcsolódásra.

notre1_mauritius_exkluzivutazas.hu.jpg

Flat Island: A katamarán-utazásszervezők örömmel fogadják a látogatókat a legismertebb Ilot Gabriel-re, de utazzunk el a szomszédos Flat Island-re is. Robinson Crusoe-féle kalandok várnak a vállalkozó kedvűekre, a háttérben kristálytiszta vízzel, lágy homokkal és látványos zátonyokkal.

A cikk második részében bemutatjuk, még mi mindent lehet csinálni Mauritius-on.

Ha ennyiből is kedvet kapott, hogy elutazzon, forduljon utazási irodánkhoz, képzett szakembereink készséggel fogadják érdeklődését.

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak