Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Gazdag Part

Nem csak a felső tízezer utazhat a Gazdag Partra, vagy ahogy inkább ismerjük, Costa Ricára. Ha időben és jó helyen foglaljuk le utazásunkat, elérhető úti cél a közép-amerikai, Karib-térségben fekvő ország. Vízesésekben, zöldellő hegyláncokban, látványos vulkánokban, különleges állatokban, meg persze a Csendes-óceánban gyönyörködhetünk, ha a nyaraláshoz Costa Ricát választjuk.

costa_rica_beach_exkluzivutazas.hu.jpg

Ne hagyjuk ki a helyi kávéspecialitásokat! Igyunk egy csésze kókuszos macchiatót, vagyis sűrű kókuszlével készült habos tejeskávét. Ez volt kedvenc itala a Kincses sziget írójának, Robert Louis Stevensonnnak, a fáma szerint ő készítette el először. Costa Rica egyik fő terménye a csokoládébab, méltán híres az abból készült csokoládé. Kóstoljuk meg a kakaóbabot – meg fogunk lepődni, mennyire hasonlít az étcsoki ízére. 

costa_rica_exkluzivutazas.hu.jpg

Túrázzunk esőerdőben! Vessük bele magunkat a dzsungelbe, fedezzük föl a zöld ötven árnyalatát, ne féljünk a kalandoktól. Persze csakis megbízható túravezetővel vágjunk neki az útnak. Az országot vulkánok színesítik, köztük néhány működik is. Feledhetetlen látványban lesz részünk, ha krátertavakat és gejzíreket is útba ejtünk. Ha nem szeretnénk sokat gyalogolni, de érdekel minket a természet, béreljünk dzsipet – vigyázat, a kaland így is kicsit rázós lesz! Az erdőben simogathatunk iguanát, talán hagyja magát. A fővárosban, San Joséban kipróbálhatjuk a sétarepülést – gépen fölébe szállva, e táj még csodásabb.

iguana_costa_rica1_exkluzivutazas.hu.jpg

Válasszunk olyan szállást, ahol a fürdőszoba egy külső, kicsi szabadtéri zuhanyzófülkére nyílik! Hidegzuhany helyett pazar zuhanyzói élményt kapunk. „Vissza a természetbe!” – ha Önnek is egyik kedvenc mottója Rousseau mondása, tűzze ki Costa Ricát következő úti célnak, kedvező ajánlatért keresse fel utazási irodánkat!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak