Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Hurgada májusban - 2. rész

A melegből jólesik a légkondicionált lobby-ba bevágódni. Hatalmas, keleti hangulatú csarnok, bárokkal és kis szökőkutakkal feldobva, amiktől kissé megcsap minket az afrikai luxusérzés. Becsekkoláskor wellcome drinket kapunk, és a piros habzó bort leszámítva az ügyintézés a szokásos mederben, flottul folyik. A hordárnak borravalót adunk, közben megfordul a fejünkben, ha továbbra is ilyen intenzíven hálálkodunk, jóval az utazás vége előtt el fog fogyni az eurós aprónk.

hurgada_2.2_exkluzivutazas.hu.JPG

A szoba némiképp szerényebb benyomást kelt, mint a nagyszabású, első pillantásra megnyerő fogadótér, igazából semmi extra nincs benne, a mérete megfelelő, az erkély – habár picike – szép panorámájú; kis részben tengerre néző, egyébként a medencével szabdalt pompás kertre nyíló. Egyedül az egybeépített fürdőszoba és wc nem nyeri el tetszésünket, az is csak az alig takaró üvegajtó miatt, amit becsukni sem lehet rendesen – két ember távolabbi ismeretsége vagy friss kapcsolata esetén azért ez elég indiszkrét. Szobánk legnagyobb ékessége – s ezt később tudjuk meg – az ágyainkra a takaríts után ráhelyezett, művészi gondossággal kivitelezett törülközőorigami, a napi meglepetések közül egy tekergőző trópusi virág és egy kígyótól megijedő szurikáta család voltak a leglátványosabbak.

hurgada_2.3_exkluzivutazas.hu.JPG

A oázisként elterülő, buja, takarosan gondozott kertet átszelve jutunk le a tengerpartra. Automatikusan mély lélegzetet veszünk, amint megérezzük a kellemesen sós, páradús levegőt. Későbbi reggeleken már ahhoz kell a nagy levegővétel, hogy elszántan fogjunk neki a napozóágy vadászatnak. Az első sort, a menőbb napernyőt és az elkerített helyeket mindenki magának akarja. (Mi reggeli előtt lefoglaljuk ágyainkat és beérjük a második vonallal.) Megtanuljuk, hogyan kell előkészíteni a placcunkat, így nem kell ezért minden nap pénzt adnunk a személyzet tagjainak. A tenger épphogy kellemes meleg, a kiírás szerint 26 fokos, viszont vízszintje a bójákkal körül határolt részeken igen sekély, dagálykor is csak a derekunkig ér – sajnos ez sokat levon az élvezetből, úszni gyakorlatilag nem is lehet. Viszont szép átlátszó a víz, jól látjuk az élővilágot, meg is ijedünk, mikor körülöttünk számos medúza föltűnik, mi meg gyorsan eltűnünk a part irányába.

 hurgada_2.1_exkluzivutazas.hu.JPG  

Az úti beszámolót az utolsó résszel hamarosan folytatjuk… Addig se várjanak tétlenül, keressék fel bizalommal utazási irodánkat egyiptomi vagy hasonlóan kellemes nyaralóhelyre szóló ajánlatokért!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak