Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Hurgada májusban - 3. rész

Délben jólesik elfogyasztani könnyű ebédünket hűsítő ital mellett a rendelkezésre álló három grill egyikének az árnyas, ventillált teraszán, honnan a kilátás a medencében lubickoló szállóvendégekre és a látómezőt mindig mindenhonnan betöltő pálmafákra esik, s ez az idilli kép maga a hamisítatlan nyaralás. Étlapról és svédasztalról egyaránt választhatunk, a fogások változatosak. A vacsorát a központi étterem teraszán költjük el, mely minden esetben svédasztalos, és polipban gazdag. Úgyis mondhatnánk, jellemzően polipalapú az étrend, sokféle módon elkészítve, persze a zöldség és gyümölcs mellett (egyébként mindenféle hús megtalálható a kínálatban, de a soklábú puhatestűből van a legtöbb – a környék vize dúskálhat benne). All inclusive ellátásra fizettünk be, a mennyiségre nincs is panasz.

 

hurgada_egyiptom_01_exkluzivutazas.JPG

Egyetlen probléma az étkezésnél, hogy nincsenek föltűntetve az allergén összetevők, én pedig laktózérzékeny vagyok. Egyiptomi utazásra különben is ajánlott fölkészíteni a gyomrunkat, hát még, ha ételallergiával nehezítjük helyzetét. Nem is sikerült megúszni a gyomorrontást. Biztosításommal felszerelkezve, egy napos rosszullét után utam a szállodaorvoshoz vezet. Egy olyan infúziókombótól, amitől pár órával később superwomannek érzem magam, és néhány hatásos, az utazás végéig szedendő gyógyszertől másnapra meggyógyulok. Kaptam gyomorfertőtlenítőt, hasfogót, helyspecifikus antibiotikumot és multivitamint. Aki tudja magáról, hogy az emésztése érzékeny, ezeket a szereket – az antibiotikumon kívül – még otthon beszerezheti, és megelőzésként nyugodtan elkezdheti őket beszedni, legközelebb én is így fogok tenni.

IMG_7250.JPG

Kellemes esténként a lobby-ban; van műsor, hangulatvilágítás, kényelmes fotelek, koktélok és sürgés-forgás. A hotel wifije segít, hogy a nap végén kicsit dolgozzunk is, az élőzene mellett kimondottan jól megy egy-két levélnek a megírása. Ezen az úton nem veszünk részt fakultatív programokon, a pihenésé a főszerep. Egy hétig érdekes egy átmeneti napi rutin szerint élni: felkelés, arcápolás, fogmosás, napágy keresés, reggeli, a „parti time”, ebédelés, úszkálás a délutáni dagályban, zuhany és vacsorához készülődés, evés-ivás, végül a szállodai nightlife. Olyan ez, mint egy számítógépes játék: csinálod az új napi rutint, kvázi az ismeretlen akadálypályát, az elején sokat hibázol, rájössz, hogyan kellett volna másképp, de mindig jön újabb buktató (kései ágyfoglalás, a másik mártás ízletesebb, a légkondi megfelelő hőfoka stb.) Ám az utolsó reggelen felszívod magad, – elég rutint szereztél –, és elhatározod, ez egyszer hibátlanul zárod a napot.

Jól kikapcsolódtunk, kipihentük magunkat. Talán máskor egy hónappal előbb, áprilisban lesz érdemes idelátogatni, akkor a nyári hőgutát is elkerülhetjük, a májusi 35 fok azért okozott némi meglepetést (bár júliusban 45 fok körül van!). Ha Ön is szívesen süttetné hasát az egyiptomi partokon, foglalja le már most jövő áprilisi egyiptomi útját.

Keresse bizalommal utazási irodánkat bármely egzotikus desztinációval kapcsolatban!

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak