Tel: + 36 30 349 1992

Tel: +36 1 261 5767

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mauritius

LUX Le Morne

A LUX Le Morne Mauritius szigetének „naplemente oldalán”, a páratlan szépségű Le Morne félszigeten helyezkedik el.

Szállás ára: félpanziós ellátással 430.000 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

SALT of Palmar

A SALT Resort***** boutique szálloda Mauritius keleti partján, a Palmar partszakaszon található, 2018-ban nyitotta meg kapuit. 

Szállás ára: félpanziós ellátással 352.000 Ft-tól / fő / 7 éj 

Részletek »

FOUR SEASONS RESORT MAURITIUS at Anahita

A Four Seasons Resort Mauritius at Anahita Mauritius keleti partján, a Bambou hegység szomszédságában saját kerttel rendelkező, elegánsan berendezett villákat kínál.

Szállás ára: félpanziós ellátással 560.000 Ft-tól/ fő/ 7éj

Részletek »

SHANGRI-LA'S LE TOUESSROK RESORT & SPA

A Trou d'Eau Douce-öböl kevésbé zsúfolt partszakaszán található a modern, kifinomult stílusban felújított luxusresort.

Szállás ára: félpanziós ellátással 742.000 Ft-tól/ fő /7 éj

Részletek »

LUX BELLE MARE

Mauritius keleti partján található a LUX Belle Mare 5*-os luxusszálloda, hófehér homok borította partja és az Indiai-óceán csillogó, türkizkék vize teszi feledhetetlen szépségűvé.

Szállás ára: félpanziós ellátással 408.000 Ft-tól /fő /7 éj

Részletek »

CONSTANCE BELLE MARE PLAGE

A Constance Belle Mare Plage Mauritius keleti partján, 2km hosszú lenyűgöző hófehér homokos óceánpart mentén, egy védett öbölben helyezkedik el,gyönyörű trópusi környezetben.

Szállás ára: félpanziós ellátásal 305.000 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

MARADIVA VILLAS RESORT & SPA

A Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius szigetének nyugati részén, a csodálatos Flic and Flac partszakaszon helyezkedik el.

Szállás ára: félpanziós ellátással 680.400 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

LA PIROGUE MAURITIUS

A La Pirogue Mauritius 14 hektáros, gyönyörű trópusi kerttel körülvett, bájos bungalókból álló, autentikus építészeti stílusú hotel, mely a nyugalom és a romantika szigete.

Szállás ára: félpanziós ellátással 305.400 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

DINAROBIN BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA

Mauritius dél-nyugati partjainál, a Le Morne hegység lábánál található smaragdzöld félszigeten helyezkedik el a Dinarobin Beachcomber Golf & Spa.

Szállás ára: félpanziós ellátással 418.800 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

TROU AUX BICHES BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA

A Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa romantikus rejtekhely pároknak, és ideális pihenést nyújthat azoknak, akik szeretnének a nyüzsgő, lüktető hétköznapokból kiszakadni autentikus, egzotikus környezetben.

Szállás ára: félpanziós ellátással 369.900 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

LUX GRAND GAUBE

A Lux Grand Gaube prémiumkategóriás üdülőhely Mauritiuson, páratlan eleganciával és lenyűgöző kilátással az óceánra, ahol a romantika és a csábító természeti szépség összhangja találkozik.

Szállás ára : félpanziós ellátással 429.900 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

PARADIS BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA

A Le Morne hegység lábánál elterülő, türkizkék lagúnák által övezett smaragdzöld félsziget ad otthont a Paradis Beachcomber Golf Resort & Spának.

Szállás ára: félpanziós ellátással 393.200 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

SOFITEL SO MAURITIUS

Mauritius déli partjának buja trópusi természeti környezete által inspirálva, a Kenzo Takada által létrehozott Sofitel So Mauritius egyedülálló, ötcsillagos luxusüdülőhely.

Szállás ára: félpanziós ellátással 378.900 Ft-tól/ fő/ 7 éj 

Részletek »

VICTORIA BEACHCOMBER RESORT & SPA

A szálloda a sziget egyik legszebb sznorkellingre alkalmas partszakaszával várja vendégeit. Az Indiai-óceánra néző világos, tágas szobák erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek.

Szállás ára : félpanziós ellátással 248.900 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

TAMASSA RESORT

A Tamassa – En All Inclusive Resort**** Mauritius szigetének déli részén, a csodálatos Bel Ombre partszakaszon helyezkedik el, egy kis halászfalu közelében.  Az üdülőhelyet elragadó szépségű park veszi körül.

Szállás ára all inclusive ellátással: 327.200 Ft-tól / fő / 7 éj

Részletek »

CANONNIER BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA

A Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa Mauritius északnyugati részén, gyönyörű, történelmi félszigeten elhelyezkedő, 4*-os családbarát szálloda.

Szállás ára: félpanziós ellátás 228.000 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

ZILWA ATTITUDE HOTEL

A Zilwa Attitude Hotel**** Mauritius északi partjainál, öt csodálatos szigetre nyújt lélegzetelállító kilátást. A hotelt a mauritiusi koncepció teszi egyedivé.

Szállás ára: félpanziós ellátással 204.000 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

C MAURITIUS By Constance, Palmar

A vendégek számára maga a paradicsom! A tenger közelsége felhőtlen szórakozást, gondtalan pihenést nyújt, és a fantasztikus ételek garanciája.

Szállás ára: all inclusive ellátással 375.100 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

THE RAVENALA ATTITUDE

Mauritius észak-nyugati szegletében, az Indiai-óceán és a Citron folyó által átölelve található a gyarmati idők csodás jegyeit is hordozó luxusszálloda. 

Szállás ára: félpanziós ellátással 203.600 Ft-tól/ fő/ 7éj

Részletek »

THE ST. REGIS MAURITIUS RESORT

A hófehér homokos partra és türkizkék lagúnára néző üdülőhely a sziget dél-nyugati csücskében helyezkedik el, amely "az Indiai-óceán gyöngyszemeként" ismert.

Szállás ára: félpanziós ellátással 458.200 Ft-tól/ fő/ 7 éj

Részletek »

SHANDRANI BEACHCOMBER RESORT & SPA

Kivételesen magas minőséget, all inclusive ellátást is ajánló ötcsillagos resort Mauritiuson. Három gyönyörű tengerparttal határolt, privát és védett félszigeten fekszik.

Szállás ára: all inclusive ellátással 423.400 Ft-tól/ fő/ 7éj

Részletek »

Általános információk:

Mauritius csodálatos hófehér homokos strandjairól, gyönyörű víz alatti világáról, buja természeti környezetéről és hangulatos helyi kisvárosairól ismert.
A nászutasok és párok gyakran választják ezt az egzotikus szigetet nászútjuk és házassági évfordulójuk úti céljának, hogy különleges élménnyel tegyék felejthetetlenné.
Mauritius különbözik a többi egzotikus desztinációtól; a resortok által biztosított vízi sportok széles választékán túl a sziget számos egyedi látnivalókat kínál, mint nemzeti parkok, botanikus kert és állatparkok, múzeumok, mecsetek, Hindu templomok.
Mauritius nemcsak a nap, a tenger és a gyönyörű tengerpartok szigete, hanem az érintetlen természet birodalmába is bepillantást enged.
A turizmus fejlesztése szigorú kontroll alatt történik a fenntartható turizmus alapelveit figyelembe véve, ezért kifejezetten exkluzív utazások úti céljaként ismert.     
Mauritius szigete az Indiai-Óceánban, Madagaszkártól keletre található, a vulkáni eredetű Mascarene szigetcsoport tagja. Fővárosa Port Louis.
A sziget 67 km hosszú és 46 km széles, alapterülete 1865 km2. Először hollandok, majd franciák, később pedig az angolok gyarmatosították és csak 1968-ban vált  függetlenné, 1992 óta köztársaság.
A lakosság 68 indiai, 27 kreol, 3 kínai és 2 francia, így európai, indiai, kínai és afrikai kultúra található a szigeten. Ezek a kultúrák anélkül, hogy összeolvadnának, békésen élnek egymás mellett.
Fő bevétele a cukornádból, textil iparból és turizmusból származik.

Látnivalók:

Káprázatos élményt nyújtanak a botanikus kertek, cukornád és trópusi gyümölcs ültetvények, pálmaligetek, krokodil és óriásteknős farm, víz alatti séta, delfinnéző és szigettúrák, snorkelling és búvárkodás, safari programok, Zip Line az extrém kirándulást kedvelőknek, tea ültetvények. 
Fakultatív kirándulások

Helyi idő:

UTC+4

Pénznem:

Mauritiusi Rúpia (MUR)

Nyelv:

Mauritiusi creol, francia, angol

Beutazási szabályok:

Vízum: magyar állampolgároknak 90 napon belüli utazáshoz nem szükséges.

Az útlevélnek a visszautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 üres oldalt kell tartalmaznia; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (100,- USD/nap). 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén vízum szükséges, mely a helyszínen beszerezhető (térítés ellenében).

Egészségügyi előírások:

Kötelező oltás nincs

Védőoltás: Nem kötelező, csak ajánlott a Hepatitis A, tetanusz és diftéria elleni védőoltás. Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet. Bővebb információ a Nemzetközi Oltóközpontban

Éghajlat:

Mauritius éghajlata szubtrópusi, egész évben látogatható úti cél.

Két évszakot különböztetünk meg, az esős és a száraz évszakot, bár kezdetüket nem lehet egyértelműen meghatározni. Ha a legmelegebb időben szeretnénk a szigetre látogatni, tegyük ezt a november és március közötti időszakban, amikor a hőmérséklet 28-30°C körül mozog. Általánosságban azonban elmondható, hogy csapadékra szinte mindig lehet számítani. A téli időszak májustól októberig tart, nap közben átlagosan 25°C, éjszaka 16°C -18°C -ra számíthatunk. A nyári időszakot a forróság és a trópusi napsütés kedvelőinek ajánljuk, az ún. téli időszakot pedig azoknak, akik kerülik a nagy hőséget. A tenger hőmérséklete egész évben kellemes, eléri a 28°C -ot, télen is csak néhány fokkal hidegebb, de még így is kellemesen langyos. A napsütéses órák száma általában 7-8 óra, évszaktól függően. Télen ez egy órával kevesebb. Korán kel a nap, és hamar nyugszik, általában este fél 7 körül már sötétedik.

Terület:

2040 km2

Népesség:

1 259 838 fő (2013)

Főváros:

Port Louis

Vallás:

Hindu (48.5%)
Keresztény: (32.7%)
Iszlám: (17.3%)
Buddhista (0.4%)
Egyéb: (1.6%)

Ország hívószám:

+230

Elektromos áram:

230V/50Hz

Külképviselet:

Mauritiuson nincs magyar külképviselet, felügyelő képviselet Kenyában és a Dél Afrikai Köztársaságban van.

Kenya:
Telefon: 00-254 738 905 187
Ügyelet: 00-254 (0) 738 150 391
00-254 (0) 706 233 176
E-mail:mission.nai@mfa.gov.hu

Pretoria:
Telefon: 00-27-12-430-3030
E-mail:mission.prt@mfa.gov.hu

https://2010-2014.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium/kovetsegek-konzulatusok

Egyéb:

Öltözködés:

Ajánljuk vászon ruhadarabok viseletét, vallási helyeken térd alatti szoknya/nadrág viseletét és vállat befedő öltözetet, kényelmes cipőt a kirándulásokhoz, magas faktorú napvédő krém használatát.

Vásárlás:

Az üzletek általában 9.30-19.30-ig tartanak nyitva, hétfőtől szombatig.

Borravaló:

Nem kötelező, általában 10-12%.