Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Mikor utazzunk egzotikus nyaralásra?

Fehérhomokos tengerpart fölé nyúló pálmafa, trópusi növények között megbújó villa, csábítóan hangzik a nyári forróságban és a téli hidegben egyaránt. Az Indiai-óceán, a Karib-tenger, a Csendes-óceán számtalan paradicsomi szigetet rejt, ahová elmenekülhetünk egy kicsit a mindennapok elől. Nem mindegy, hová mikor utazunk, ha egzotikus nyaralásra vágyunk.

Egyszerűen hangzana, hogy a déli féltekére utazzunk akkor, amikor nálunk tél van, de ez így nem teljesen igaz. És nem is kell feltétlenül az Egyenlítőtől délre utaznunk, ha egzotikus nyaralásra indulunk. Vannak olyan úti célok, amelyek akkor ideálisak, amikor itthon tél van, de több olyan különleges sziget is van, ahová egész évben bármikor elutazhatunk, mindig ugyanolyan kellemes nyári időjárással vár minket.

Mauritius, Maldív-szigetek, az Indiai-óceán két nagyon népszerű egzotikus nyaralási célpontja télen a legideálisabb, ilyenkor a legkellemesebb az időjárás. Novembertől-késő márciusig bármikor útra kelhetünk, ha elegünk van a hidegből és a hóból, itt garantáltan nyári időjárás fogad.

Seychelle-szigetek szintén az Indiai-óceán egyik édenkertje, a szinte érintetlen természettel rendelkező szigetvilág egész évben kiegyenlítetten kellemes nyári időjárással csábítja a pihenni, világtól elrejtőzni vágyókat. Mivel nyáron is jó idő van, tökéletes egzotikus nászút lehet, ahol rögtön az esküvő után kipihenhetjük a szervezéssel és a nagy nappal járó fáradalmakat.

Fiji, a világ egyik legérintetlenebb paradicsomi szigetcsoportja a Csendes-óceánban. Olyan filmeknek adott helyszínt, mint a Kék Lagúna. Ha el szeretnénk kerülni itt az esőt és a trópusi forgószeleket, márciustól-októberig válasszuk úti célként egzotikus nyaralásra.

A Karib-tenger térségében bár állandóan kellemes meleg időjárás van, a júniustól-novemberig tartó hurrikánszezon idején jobb elkerülni a karibi térséget, közöttük Mexikót is, ha zavartalan egzotikus nyaralást szeretnénk.

Az Egyesült Arab Emírségek sivatagi klímája a nyári időszakban nem ritkán 45-50 C fokos hőmérsékletet is hoz, míg a téli időszakban 25 C fokos átlaghőmérséklettel kellemes városnéző, vásárló, kiránduló és tengerparti pihenésre alkalmas az időjárás. Júliusban és augusztusban mindenképpen kerüljük el Dubai és a többi Emirátus meglátogatását az extrém meleg miatt.

Ha egzotikus nyaralást szeretne, nézzen szét az utazásaink között vagy kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Exkluzív utak