Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Seychelle-szigetek látnivalói

Ha azt halljuk Seychelle-szigetek, mindenkinek csak pálmafák, csodás tengerpartok és érintetlen trópusi természet jut eszébe. És mit lehet csinálni egy Seychelle-szigetek utazás alatt, ha unjuk a szálloda csodálatos, de megtervezett környezetét? Seychelles látnivalói főleg a természet köré csoportosulnak.

Bird-sziget egy különleges hely. 30 perces repülőútra fekszik Mahétól. Májusban érdemes ide ellátogatni, ugyanis madarak fészkelő helye a sziget. Ilyenkor milliószámra jelennek meg a 700 négyzetméteres kis zsebkendőnyi szigeten. Tengervizet vesznek a csőrükbe majd azt a zöldellő fűre engedik. A fű hamarosan elszárad és tökéletes fészkelő helyet biztosít a számukra. Mivel a sziget egy rezervátum, nem sok infrastruktúrával rendelkezik. Ha elvonulnánk a világ elől néhány órára, ha igazi öko nyaralási élményre vágyunk, az öt homokos tengerpartjának valamelyikén tökéletes kikapcsolódásban lehet részünk a madármegfigyelés mellett.

Ha már különleges szigetekről beszélünk, Aldabrát, a világ második legnagyobb korallzátonyát is meg kell említenünk. Ez egy nem lakott sziget, csak néhány kutató jár errefelé. A korallzátonyon él a világ legnagyobb óriásteknős populáció. 150 ezer hatalmas teknős éli itt zavartalan életét. Ezekből az Aldabra teknősökből találkozhatunk jó néhánnyal, ha az Indiai-óceán délebbre fekvő szigetére, Mauritiusra látogatunk, ahová úgy telepítették be ezeket a teknősöket. A világ legnagyobb szárazföldi ízeltlábúja, a négykilós, félméteres pálmatolvaj is a zátony lakója. De láthatunk itt barrakudát, mantaráját és pörölycápát is. Az Indiai-óceán utolsó röpképtelen madarával, az aldabrai guvattal találkozni egyedülálló élmény.

A Ste Anne szigeti tengeri nemzeti park 20 percre fekszik Mahétól. Teknősök és delfinek élőhelye. Sznorkelezéssel, üvegfenekű hajóval is körbenéztetünk itt a tengeri élővilágban. Alig vízfelszíntől alig kétméteres mélységben csodálhatjuk meg az Indiai-óceán legszebb halait és más tengeri élőlényeit.

Emellett még számtalan kisebb nagyobb szigeten található különleges élővilág rövidebb-hosszabb utakra Mahétól. Ha érdekel minket a természet, érdemes több szigetre is ellátogatni a Seychelles-i nyaralásunk alatt.

Praslin-sziget Vallée de Mai völgyében az egyedülálló Coco de Mer pálmafa és különleges termése nem az egyetlen érdekesség. Az itt található osztriga farmon, ami az egyetlen az Indiai-óceánon, fekete gyöngyöt tenyésztenek, az ebből készült ékszerekből szuvenírt is vihetsz haza. A sziget akváriumában az óceán élővilágát is közelebbről megismerhetjük. De Praslin néhány világhírű tengerpartnak is otthont ad, például a gránitsziklák közé ékelődött Anse Lazio partnak, amely egyike a világ legszebb tengerpartjainak. Búvárkodásra vagy napozásra is ideális.

Praslin szigetéről félórás hajóút a másik ismert sziget, La Digue. Anse Source d'Argent gránitsziklás tengerpartja minden Seychelles-ről készült fényképek közé bekerül. A szigeten egyébként alig egy tucat autó jár csak, a helyiek biciklivel, szekérrel közlekednek, így különösen érintetlen hangulatú. Ha a sziget belsejébe tévedünk, egy különleges madárral is találkozhatunk, ha szerencsénk van, a gyászos paradicsom-légykapóval.

Mahé szigetén egyebek mellett botanikus kertekben is kalandozhatunk, ahol olyan ritkaságokat láthatunk, mint a medúzafa, amelynek virágai olyanok, mint egy medúza. Számtalan orchideafaj és húsevő virágok is lakói a botanikus kerteknek. A Praslin-szigetén őshonos Coco de Mer pálma óriás leveleiről, 15-30 kilós terméseiről híres. Ezzel az endemikus növénnyel Mahén is találkozhatunk. Mahé sziget közel 70 csodálatos, képeslapokról ismert fehérhomokos-pálmafás tengerparttal is büszkélkedik.

A búvárkodás szerelmesinek Seychelles számtalan lehetőséget tartogat. A világ 10 legjobb búvár célpontjai között tartják számon. Mahén, Praslinen és La Digue környékén is számos jó merülőhely van.

És ez még csak egy része mindannak a látnivalónak, amivel Seychelle-szigetek vár minket. Ha tehetjük töltsünk másfél-két hetet is el Seychelles-en megosztva az időt Mahé, Praslin és La Digue között és tegyünk kirándulásokat a számtalan kis sziget némelyikére is.

Seychelle-szigeteki utazáshoz itt talál ajánlatokat.

Exkluzív utak