Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Tíz érdekesség, amit nem tudott Mauritiusról

Nem közismert, Mauritiusról szóló érdekes tényeket mutatunk be, hátha van köztük az Ön számára is új információ. Egyúttal talán sikerül kedvet csinálni az utazáshoz.

1. A nemrég kihalt Dodó madár nyomát csak ezen a szigeten lehet megtalálni. A madáralakúak osztályába tartozó dodógalamb röpképtelen volt, az emberiség által kipusztított állatfajok szimbólumává vált.

dodo_mauritius_exkluzivutazas.jpg

 2. Itt található a gyönyörű geológiai látványosság, A hétszínű föld. Dűnés terület, ahol egybefolyik kék, sárga, piros, rózsaszín, lila, barna és zöld. A vulkáni működés során került felszínre a fém-oxidokkal színezett képződmény, az eső és szél lecsiszolta róla a kevésbé ellenálló rétegeket, így alakult ki a színes, ma már masszívan ellenálló felszín.

3. Mauritius volt az első hely, ahol fehér cukrot állítottak elő. Az ország gazdaságának egyik alapját azóta is a cukornádtermelés adja. A cukornád a helyi rumgyártás alapanyaga, közel tizenötféle rumot gyártanak. Érdemes még megkóstolni az arabica kávéjukat és speciális teájukat is.

4. Elsőként a portugál gyarmatosítók léptek a szigetre, 1500-ban, de az első telepesek brit tengerészek voltak, akik 1512-ben érkeztek.

5. Mauritius elnyerte „Az év golfdesztinációja Afrikában” díjat. Kilenc világszínvonalú golfpálya várja az idelátogatókat, közülük több nemzetközi versenynek is rendszeresen helyet ad.

6. Mauritius álomszép természeti tájai közül kiemelkedik a sziget déli részén található Le Morne-félsziget és a Mont Brabant. Az 556 méterrel az Indiai-óceán szintje fölé emelkedő bazaltkúp vulkáni tevékenységnek köszönhető, az UNESCO Világörökség része, és a sziget jelképének számít. 

mauritius-le-morne.jpg

7. Nemzetközi hírességek kedvenc üdülőhelye, rendszeresen nyaral itt többek közt Gwyneth Paltrow, Kylie Minogue és Harry herceg is.

8. Átlagosan a mauritiusiak számítanak a leggazdagabbaknak Afrikában.

9. Mauritiuson 1600 ember jut egy négyzetméterre, ezzel a földrész legsűrűbben lakott országa. Csak olyan köztudottan nagy népsűrűségű államok előzik meg a világban, mint Monaco, Szingapúr, Málta vagy Banglades.

10. Csodás természeti környezetben látványosság számba megy egy elegáns mauritiusi ház, ami száz ajtót számlál. A rezidenciát a francia gyarmatosító arisztokrácia építtette a 19. században.

mauritiusluxlemorne29.jpg

Ha személyesen is utánajárna a mauritiusi érdekességeknek, vagy az országban további izgalmas nevezetességeket fedezne fel, ne habozzon ajánlatot kérni irodánktól, szakembereink az Ön igényeihez szabottan állítják össze utazási csomagját. Ne feledje el megosztani velünk élményeit – minket is érdekel, hogy Ön mit talált a legvonzóbbnak ezen a paradicsomi szigeten. 

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak