Tel: + 36 30 349 1992
+36-1-301-0306

Tel: +36 1 301 0307

info@exkluzivutazas.hu

www.exkluzivutazas.hu

Utazás a csodák földjére

Sivatag és tenger között felhőkarcolók, golf- és sípályák, vadonok, világmárkák, luxushotelek és végtelen csillogás jellemezi a mesés kincsekkel – olajjal és igazgyönggyel –  rendelkező hét emírségből megalakult Egyesült Arab Emirátusokat. Az „alapítóatya” a legjelentősebb törzs, a Sir Bani Yas emírje, korábban gyöngyhalász volt. A 70-es években megérezte, hogy az igazgyöngy-kereskedelem háttérbe szorul, az olajkészlet lassan kimerül: a 90-es évekre – az együttes fejlesztéseknek köszönhetően – a fényűző turizmus lett a bevételi források alapja.

dubaiemirsegek_exkluzivutazas.hu.jpg

A megérkezőt elképzelhetetlen hőség csapja meg: nyáron 50 fok, de áprilistól novemberig a kellemesebb 30 fok körüli tartományban mozog a hőmérséklet. Ez senkit ne ijesszen el, még a kertben is van légkondicionáló. A high-tech – ez elég ijesztő – mindent behálóz.  

Az üzleti centrumba, Dubaiba látogat az évi x millió turista nagyrésze, hogy minél több dirhamot költhessen. A világ legmagasabb épületét, az impozáns Burj Al Arabot (Burdzs Kalifa) és a mesterségesen kialakított pálmaszigeteket mindenki ismeri, ám az Emirátusok fővárosa, Abu-Dhabi is csodás látvány. A Sir Bani törzs alapította a fővároséval azonos nevet viselő emírséget, utal rá a 250 kilométerre fekvő gyöngyszem, Sir Bani Yas Island neve is. A sziget nemcsak az Emirates légitársasággal érhető el, izgalmasabb alternatívaként az MSC hajójáratai is választhatók. Sir Bani Yas nagyjából felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátumának kábé tízezres vadállománya foglalja el. Strucc, gazella, antilop, zsiráf, gepárd, hiéna, csimpánz, minden. Nyugalom, a ragadozók el vannak kerítve, viszont egy zsiráf simán szembe jöhet. A divat és a szafari mindig is közel álltak egymáshoz – Utazási Irodánk fantasztikus szálláslehetőségeket kínál a szigeten.

anantarathepalmdubai_exkluzivutazas.hu.jpg

Írta: Kiss Annamária

Exkluzív utak